Polska restauracyjna

Restauracje. Temat rzeka, który zamierzam poruszyć od strony konsumenta. Czego może oczekiwać klient, idąc do restauracji? Niby wszyscy o tym wiemy. Ale wiemy też, że zbyt wiele knajp nie trzyma odpowiednich standardów. A Sanepid wcale nas nie ochroni.

Wiadomo, że wszystkich…Restauracje. Temat rzeka, który zamierzam poruszyć od strony konsumenta. Czego może oczekiwać klient, idąc do restauracji? Niby wszyscy o tym wiemy. Ale wiemy też, że zbyt wiele knajp nie trzyma odpowiednich standardów. A Sanepid wcale nas nie ochroni.

Wiadomo, że wszystkich nie można zadowolić. Myślę jednak, że większość konsumentów ma podobne oczekiwania. Wydają się takie oczywiste – chcemy żeby potrawy były ze świeżych składników, chcemy żeby były przygotowane z zachowaniem zasad higieny, w czystej kuchni, na czystych talerzach. Chcemy żeby kelner był sympatyczny i pomocny. I nie chcemy czekać na swoje danie pół dnia. To takie oczywiste. To takie podstawowe. A tymczasem… Serwuje się nam mrożonki. Cholera wie, jak długo trzymane w zamrażalniku. Ba – bywa, że serwuje się makaron ugotowany kilka dni wcześniej! Wolimy się nie zastanawiać, jaki jest stan restauracyjnej kuchni. Wystarczy tego, co pokazują \”Kuchenne rewolucje\”. Kelner bywa opryskliwy, i obsługuje nas \”z wielką łaską\”. Co cóż… Chyba każdy został kiedyś w ten sposób potraktowany.

A rachunek potrafi powalić na kolana. Niestety, nie brakuje restauratorów, którzy myślą, że zarobią – mówiąc wprost – na oszukiwaniu klientów. To nie jest fair, i to nie działa. A bywa, że ryzykujemy więcej niż trochę pieniędzy. Bywa, że ryzykujemy zdrowiem. A to już poważna sprawa. kuskus z cukinią przepis
Wpis inspirowany jest również
Na temat to też niezłe info
Jeśli mowa o kuskus przepis to wspomnę też o innych źródłach.
Na ten temat napisali także na sałatka z kuskusem

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone *.